Terugblik stage bouwkunde door Gerbrand van Hoef

Terugblik stage bouwkunde door Gerbrand van Hoef

 

In deze blogpost blikt Gebrand van Hoef terug op zijn meewerkstage Bouwkunde. Bijna een half jaar lang heeft hij mogen leren wat je als Bouwkundige allemaal in de praktijk ervaart.

Mijn terugblik

 

Na 22 weken neem ik afscheid als stagiair bij Van Middendorp bouwkundig tekenbureau. Sinds februari mocht ik als onderdeel van mijn studie bouwkunde hier stagelopen. Ik zit nu in het 3e jaar van de opleiding bouwkunde aan de hogeschool Windesheim. Ik volg daar de afstudeer richting architectuur en stedenbouw. Deze afstudeerrichting sluit goed aan bij mijn doel om architect te worden.

Tijdens mijn stage kreeg ik de kans om veel te leren en mijzelf te ontwikkelen. Ik heb de afgelopen tijd mij steeds meer mogen verdiepen in alles wat bij het bouwkundige proces komt kijken. Ik heb mogen meewerken aan veel verschillende projecten. Zo heb ik gewerkt aan het uitwerken van een bedrijfspand naar omgevingsvergunning en het ontwerpen en uitwerken van een bijgebouw. Beide waren uitdagende en leerzame projecten waarin ik veel verantwoordelijkheid kreeg.

Naast dat het een leerzame periode was, was het ook een hele fijne tijd. De sfeer in het team erg gezellig. De samenwerking met mijn stagebegeleider en de andere collega’s verliep daardoor erg goed. Voor de fijne tijd die ik gehad heb wil ik mijn collega’s hartelijk bedanken!

Het komende jaar hoop ik mij meer te verdiepen in het ontwerpproces en architectuur middels een stage bij een architectenbureau. Ook hoop ik volgend jaar af te studeren en mijn diploma als bouwkundige in ontvangst te nemen. Na mijn opleiding wil ik doorstuderen op de academie van bouwkunst om mijn droom als architect te verwezenlijken.

Gerbrand van Hoef stagiair bouwkunde 2022

Net als Gebrand stage lopen of zoek je een functie bij een bouwkundig- teken & adviesbureau? Bekijk dan eens onze vacatures!