Over Ons

 

Van de allereerste schetslijnen tot oplevering

Over Ons

 

Van Middendorp Bouwkundig Teken- & Adviesbureau is een bouwkundig teken- en adviesbureau waar de nadruk ligt op het BIM bouwproces. Bemiddelen en ondersteunen bij bouwprojecten, om samen op de meest efficiënte manier prachtige constructies te bouwen, is onze specialiteit.

 

In 2011 stapten we over naar de voorloper van Revit. Al snel werd duidelijk dat dit de nieuwe manier van bouwkundig tekenen zou worden. Vandaag wordt het Autodesk pakket volledig benut voor het maken van BIMmodellen, ontwerpen, brandveiligheid en het visualiseren van de projecten.

Team

Andries van Middendorp Directeur
Jolanda van Middendorp Administratie
Angelique Hardeman Administratie
Tim van Dartel Architect
Tom van Dartel Projectcoördinator
Tim Gerritsen Projectleider / BIM Engineer
Mark Versteeg BIM Engineer
Lars van de Pol BIM Engineer
Leon Kooijman BIM Engineer
Denieke Druijff BIM Engineer
Annemieke Flipse BIM Engineer
Hesli Reiling Multimedia Ontwerper

Op zoek een functie in de bouw? Bekijk onze vacatures

” Tekenen maakt wensen en ideeën zichtbaar ” 

 

Sinds mijn tienerjaren ben ik gefascineerd door tekenen en de mogelijkheid die het biedt om te communiceren. Niet de artistieke kant, maar met name de praktische kant vind ik mooi. Een tekening maakt een wens of idee zichtbaar en in ons geval maakbaar. Het bewijs hiervoor zit in ons werk.

 

Mijn fascinatie heeft ertoe geleid dat ik de MBO-bouwkunde ben gaan doen en mij daar met name heb toegelegd op het schetsen en bouwkundige tekenwerk. Vervolgens heb ik een aantal jaren bij een architectenbureau gewerkt als bouwkundig tekenaar en heb ik in deze periode mijn HBO-diploma behaald.

 

Bijna 20 jaar geleden is Van Middendorp Bouwkundig teken- en adviesbureau opgericht. Ik werkte op dat moment bij de Brandweer in Ede en alhoewel dat een mooie baan was miste ik het tekenen. We zijn voorzichtig begonnen vanaf de zolderkamer.

 

Kort na de oprichting ben ik fulltime voor mijn passie gegaan en binnen drie maanden was mijn eerste collega een feit, in de daaropvolgende jaren groeide het team met gemotiveerde collega’s die graag samenwerken aan mooie projecten. Centraal daarbij is niet het project als object, maar juist de initiatiefnemers en betrokken personen maken een geheel waardoor het project centraal komt te staan. De dynamiek tussen de betrokken partijen geeft mij een motivatie die ik graag vertaal naar een tastbaar volume.

 

Het tekenen is inmiddels modelleren geworden, waardoor we informatie bij elkaar houden en productiever zijn in de verschillende iteraties van het proces. Het communiceren is visueel gebleven en daarmee het principe en mijn passie.

 

Bouwkundig tekenen en het daarmee visualiseren van de wensen die een klant heeft is de basis van onze dienstverlening. Voor de praktische zaken die daarnaast komen kijken heb ik een team van gemotiveerde collega’s die, net als ikzelf, graag klanten helpen bij hun vraagstuk.”

–  Andries van Middendorp

v2

Klaar om de volgende stap samen met ons te nemen?