Diensten - Van Middendorp
middle-banner image

"Tekenen maakt wensen
en ideeën zichtbaar"

Sinds mijn tienerjaren ben ik gefascineerd door tekenen en de mogelijkheid die het biedt om te communiceren. Niet de artistieke kant, maar met name de praktische kant vind ik mooi. Een tekening maakt een wens of idee zichtbaar en in ons geval maakbaar. Het bewijs hiervoor zit in ons werk.
Mijn fascinatie heeft ertoe geleid dat ik de MBO-bouwkunde ben gaan doen en mij daar met name heb toegelegd op het schetsen en bouwkundige tekenwerk. Vervolgens heb ik een aantal jaren bij een architectenbureau gewerkt als bouwkundig tekenaar en heb ik in deze periode mijn HBO-diploma behaald.
Bijna 20 jaar geleden is Van Middendorp Bouwkundig teken- en adviesbureau opgericht. Ik werkte op dat moment bij de Brandweer in Ede en alhoewel dat een mooie baan was miste ik het tekenen. We zijn voorzichtig begonnen vanaf de zolderkamer.
Kort na de oprichting ben ik fulltime voor mijn passie gegaan en binnen drie maanden was mijn eerste collega een feit, in de daaropvolgende jaren groeide het team met gemotiveerde collega’s die graag samenwerken aan mooie projecten. Centraal daarbij is niet het project als object, maar juist de initiatiefnemers en betrokken personen maken een geheel waardoor het project centraal komt te staan. De dynamiek tussen de betrokken partijen geeft mij een motivatie die ik graag vertaal naar een tastbaar volume.
Het tekenen is inmiddels modelleren geworden waardoor we informatie bij elkaar houden en productiever zijn in de verschillende iteraties van het proces. Het communiceren is visueel gebleven en daarmee het principe en mijn passie.
Het tekenen en het daarmee visualiseren van de wensen die een klant heeft is de basis van onze dienstverlening. Voor de praktische zaken die daarnaast komen kijken heb ik een team van gemotiveerde collega’s die, net als ikzelf, graag klanten helpen bij hun vraagstuk.

ANDRIES VAN MIDDENDORP